Keress bizalommal, ha portré fotóra vagy bemutatkozó videóra van szükséged!

Best Wordpress Gallery Plugin

Hangsúlyozd az előnyöket!
Legyen szó a hajadról, a szemeidről vagy a mosolyodról, hívd fel a figyelmet a tested legelőnyösebb pontjaira. Ha feltűnően szép a kulcscsontod és a nyakad, mindenképp olyan felsőrészt hordj, ami kiemeli őket, ha érzéki ajkaid vannak, mutasd meg őket a világnak egy látványos színnel. Amit ezzel bónuszként kapsz: önbizalom. Ez pedig mint tudjuk, az egyik legfontosabb feltétele egy jól sikerült képnek.

Élesítsd a tekinteted!

Nézz egyenesen a kamerába. Tény, hogy a magazinok a modelleket úgy fotózzák, mintha csak merednének a távolba, de többségünknek jobban áll, ha a kamerába nézünk. Ez persze nem azt jelenti, hogy nem döntheted picit oldalra a fejed, hogy a lehető legjobb szögben látsszon az arcod.

Figyelj a megfelelő testtartásra!
Nem kell túl merevnek vagy éppen lazának tűnni. Gondolj arra ilyenkor hogy milyen pózban szeretnél látszani a képen: állva, kicsit lehajolva vagy ülve? Van, aki például azért szeret ülni a képeken, mert a magassága miatt előnyösebb képek készülnek róla így.

Mondd, hogy csííííz! (De csakis azt.)
Még senkiről sem készült igazán jó kép, miközben beszélt, rágott, ivott vagy elmesélt egy sztorit élénk gesztusokkal… Szóval bármit is csinálsz, állj meg egy pillanatra, figyelj a fotósra és mosolyogj. Gondolj valamire, ami megnevettet, boldoggá tesz vagy ellazít.

Vedd le a kalapod!
Habár a kalap és a szemüveg jól néz ki élőben, vedd le, ha képet készítenek rólad. A karima sötét árnyékot vet a legkifejezőbb jellegzetességünkre, a szemünkre, míg a napszemüveg teljesen letakarja azt. A normális szemüveg is csúnyán visszatükröződhet, ha vakut használunk.

Dobd fel a sminked!
Határozottan több sminkre van szükség, ha kamera elé állsz, de persze ne ess át a ló túloldalára se. Fektess hangsúlyt a szemceruza és a szemhéjpúder használatára, hogy kiemeld a szemed, ami a portrékép legfontosabb eleme.

Alakítsd ki a saját stílusod!

Persze, hogy a sztárok jól mutatnak a képeken – saját stylistjuk van, akik minden szabászati lépésüket felülvizsgálja. Nem lehetünk mindannyian ilyen szerencsések, de azért mielőtt kiállsz, kicsit ellenőrizd magad. A vaku kiemelheti a ruhából kiálló kóbor anyagszálakat, szőrszálakat és a dezodorfoltot… Kerüld az átlátszóbb anyagokat is, amelyek többet megmutatnak, mint tervezted.

Legyél “hajtudatos”!
A frizurád teljesen megváltoztathatja az egész fotót. Ha például túl magas a homlokod, előnyösebb a frufru, mert arányosabbá teszi az arcot. A szabály tehát: Minél nagyobb a hajad, annál jobb, mert keretet ad az arcodnak. Szóval bátran túrj bele az ujjaiddal, mielőtt villan a vaku!

Tanulj a hibáidból!
Ne legyél a “sajnos nem vagyok fotogén” típus. Tanulj inkább a rossz képekből: figyeld meg, melyek azok a beállítások, amik jobban működtek és melyek nem. Ne legyél félénk. Készíts képeket otthon magadról, amíg a kép olyan nem lesz, amilyennek te akarod (vagy kérd meg az egyik barátnőd, ha a saját fotóid nem válnak be), és sokkal magabiztosabb leszel a következő alkalomra, amikor kamera előtt állsz.