kutya2

Ha úgy dönt, hogy profi fotós nélkül próbálja meg megörökíteni kedvencét, akkor a következő tanácsok jól jönnek majd: 

 

Legyen mozgás a képen
Nagyobb záridőt választva tartsa a fényképezőgépet stabilan, így elérve, hogy a háttér éles maradjon, házi kedvence azonban dinamikus mozgásban legyen megörökítve. Ha nincs lehetősége állványt használni, kapcsolja be a képtabilizátort, hogy ne mozduljon be a háttér.

Kattintson minél többet
Az egyre nagyobb tárhelyű memóriakártyáknak köszönhetően nyugodtan készítheti akár százával a fotókat! Fotózza háziállatát, ameddig az csak tűri, és később válogassa ki a legjobb képeket – egy állat fotózásakor nehéz előre tervezni, nem szabad elkeseredni, ha nem sikerül, amit kitalált – meg kell adni az esélyt a véletlennek.

kutya

 

Szép fények, szép képek
Kora reggel és késő délután a legszebbek a fények – melegebb színt és érdekesebb árnyékokat adnak, mint dél körül. Utóbbi időpontban inkább terelje állatát árnyékba, és ott készítsen képeket. Kerülje a vakut, mert az természetellenessé teszi a fotót, inkább használjon hosszabb záridőt. Figyelje meg, hogy az árnyék milyen szépen ki tudja emelni a bunda színét és textúráját.

Mindig színesben fotózzon
Soha ne válasszon előre beállított színszűrőt fényképezőgépén! Fotózzon színesben, és majd utólag döntse el, hozzáadnak-e a színek a képhez, vagy inkább átállítaná valamilyen szoftver segítségével fekete-fehérre, esetleg szépiára. A fekete-fehér képeken nagyobb szerep jut a fényeknek-árnyékoknak, és több hangsúlyt kapnak a részletek, a minták.

 

 

kutya3